Mitől hullik a hajam? Hogyan szüntethetem meg a hajhullást?


Mindenkinek hullik a haja – de mikor normális, és mikor nem?

Hajhullásról akkor beszélhetünk, ha napi 100 szálnál több hajszálat veszítesz.

Persze nem javasolt minden reggel, fésülködés után megszámolni a kifésült hajszálakat, hiszen ez rendkívül időrabló és stresszes feladat, de amikor észreveszed, hogy több haj maradt a fésűben a szokottnál, akkor azért érdemes ellenőrizni.

Hajfestés, dauer, egyéb fodrászati kezelések fokozhatják a napi hajhullást,  – tehát mielőtt megijednél, várj egy pár napot a számolással!

Mitől hullik a hajam?

Normál mennyiségű hajhullás nem veszélyes – egy természetes folyamat, hiszen ahogy minden sejted cserélődik, úgy ez a hajadra is igaz.

Ha viszont folyamatosan túl sok hajat találsz reggel a fésűdben, vagy akár a párnádon, annak akár komoly egészségügyi okai is lehetnek.

Mint például:

  • pajzsmirigy-alulműködése
  • pajzsmirigy-túlműködése
  • gyulladás a testben
  • vashiányos vérszegénység
  • fejbőr-betegségek
  • autoimmun-betegségek

Ezeknek az egészségügyi problémáknak azonban többnyire más tünete is van, nem pusztán a hajhullás. Ha a hajhulláson kívül egyéb tüneteket is tapasztalsz, kérj kivizsgálást a háziorvosodnál!

Egyébként a hajhullás lehet örökletes is (ha pl. az édesanyádnak is hullott a haja a te korodban, valószínűleg neked is fog), és okozhatja a túlzott hajformázás, igénybevétel is.

Hogyan szabadulhatok meg a hajhullástól?

Válaszd bátran hajkezeléseimet, melyeket magas hatóanyag-koncentrációjú termékekkel végzek.

A kezelések során a hajszálakat létrehozó mátrixsejtek osztódását serkentjük, valamint a fejbőr anyagcseréjének javításával csökkentjük a hajhullásodat.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.