Figyelem, tartós szőrtelenités, tetoválás eltávolitás


Mi is az az IPL fény?

A villanófényes (IPL- Intense Pulsed Light) technológia nagy energiasűrűségű pulzált villanásokban leadott, besugárzást jelent. Az eljárás lényege az a fizikai folyamat, hogy a fény a világos felületekről visszaverődik, míg a sötét felületekben elnyelődik és ott hővé alakul.

Az IPL technológia a különböző fénytartományokban, különböző szűrőkkel többféle kezelésre alkalmas:

-Szőrtelenítésre OPT – SHR ( super hair renovation ) –meghatározott hullámhosszal, erős hűtési rendszerrel a készülék magas hő leadására képes, a világosabb színű szőrökre is hatásos, újdonságnak számít ezen a területen.

-Fotorejuvenációra (bőrfiatalítás)

-Értágulatok kezelésére

-Pigment elváltozások kezelésére

-Akne, rosacea kezelésére

Tartós szőrtelenítés

Az IPL technológia egyik legelterjedtebb alkalmazási területe a szőrtelenítés. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (melanin) tartalmában elnyelődik, és alakul át hőenergiává, és a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítja. Ezért a kezelések alatt csak olyan szőrtelenítési módot lehet választani, mely nem távolítja el a szőrtüszőt, borotvát, vagy a szőrtelenítő krémet.

A kezeléseket egy éven át érdemes elvégezni. Az első két hónapban 2-3 hetente, ezután elég kéthavonta levillantani a kívánt területet. Az egy éves időtartam hosszúnak tűnhet, azonban fontos megérteni, hogy ennél rövidebb idő alatt nem tudjuk kezelni a különböző növekedési fázisban lévő szőrszálakat.

A szőrszálak életfázisai:

•    Anagén (növekedési fázis)- Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata aktív, a növekedés, a melanin képződés fázisában van, tehát képes elnyelni a meghatározott hullámhosszú fényimpulzust, mely a keletkezett helyi hőhatás segítségével (fototermolízis) elpusztítja a szőrszálat és a szőrtüszőt is.

•    Katagén (átmeneti fázis)- A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll. Tehát a fény nem tud elnyelődni a fényérzékeny melaninban, a kezelés nem hatékony ebben a fázisban.

•    Telogén (nyugalmi fázis)- A szőr magasan helyezkedik el a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban sem tud a fény eljutni a szőrtüszők tápláló régiójához, a szőrtüszőhöz.

Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre az úgynevezett az anagén, azaz “növekedési fázisban” a többi pihenő fázisban van, csak később kezelhető. A kezelés számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hiszen a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet.

IPL-el végzett szőrtelenítés előnyei:

•    Hosszú távú, hatásos, tartós

•    Csökken a szőrtüszők gyulladása

•    Gyors, biztonságos és fájdalommentes

Az IPL készülékek által kibocsátott fénypulzusok nagyon rövidek, ezért a kényelmetlen érzés és károsodás a nem célzott szövetekben minimális, a víz és léghűtési rendszer a bőr megégését szinte teljesen kizárja. A kezelés tartós, mivel a hatás a szervezet biológiai működése miatt, mintegy 6-7 évre tehető. Az időtartam hossza egyénenként változó. Szükség esetén évente 1-2 utókezelést végezhetünk.

Teoválás eltávolitás…..feltőltés…

 
 

IPL-el végzett arc és test kezelések

Nagy energiájú fényfelvillanásokkal optikai energiát juttatunk a kötőszövetbe, anélkül, hogy a bőr felső rétegeit károsítanánk. A hőenergia serkenti a fibroblast sejteket (ezekből újul meg a kötőszövet), hogy több kollagént és elasztint termeljenek.

A terápia 4-5 alkalomból áll, közöttük 3-4 hét szünettel. Az eredmény azonnal érzékelhető, de a végleges fokozatosan alakul ki, a kötőszövet még kb. fél évig változik, megújul, a ráncok csökkennek, a bőr tömörebb lesz. A fénykezelés további előnye, hogy a pigment foltok (napfoltok, öregedési foltok), kezdődő értágulatok (rosacea, hajszálértágulatok) elhalványodnak, vagy teljesen eltűnnek. Az eredmény egészséges, homogén, fiatalosabb bőr.

IPL kezelés ellenjavallatok

Terhesség, szoptatás ideje alatt

Fényre vagy gyógyszerekre való hiperintenzitás esetén

Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények 4 héten belül

Nem jellegzetes anyajegy vagy rosszindulatú elváltozás a kezelt területen.

Pacemaker vagy szívritmus szabályzó használatakor

Herpesz vagy sérülés, nyílt seb esetén

Pörsenéses bőrön

Véralvadásgátló szerek használatakor (legalább két héttel kezelés előtt abba kell hagyni).

18 év alatti életkor

Tetoválás eltávolítás helyszíne

Barnulás, leégés 30 napon belül

2 héten  belül gyantázott bőrfelület

Korábbi keloid képződés, forradások helye

“A” vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.

Egészségügyi rendellenességek esetén a kezelőorvosa beleegyezése szükséges!

Face: Kozmetikai lézeres eljárások csoportban friss bejegyzéseket és képanyagot találhattok!